VAELTAMINEN

Olen vuodesta 1998 lähtien tehnyt kymmenkunta pidempää vaellusta isäni Martti Laakson kanssa Pohjois-Ruotsiin ja Suomen Lappiin. Lisäksi olen osallistunut monille melontaretkille ympäri Suomea ja retkeillyt koko ikäni Hyvinkään lähimaastoissa.

Olemme matkanneet Lappiin omalla autolla. Pitkät ajomatkat ovat olleet kuitenkin sen verran puuduttavia, että jatkossa harkitsen vakavasti lentämistä. Netistä löytyy monia käteviä sivustoja, joilla eri lentoreittien lentoja voi verrata, kuten Fly.com. Paljon mukavampi istua pari tuntia lentokoneessa kuin pari päivää autossa.

Näillä vaelluksilla ja retkillä olen ottanyt runsaasti valokuvia, jotka laitan kuvatekstien ja kuvakertomusten kanssa näille sivuille nähtäville omiin kuvagallerioihinsa. Luen itse mielelläni muiden kirjoittamia vaelluskertomuksia ja katselen vaelluskuvia. Esimerkiksi Sarekin upeille tuntureille uskaltauduin lähtemään vasta luettuani netistä muutaman ruotsinkielisen vaelluskertomuksen. Toivonkin, että tämä vaellussivustoni osaltaan innostaa teitä lukijoita lähtemään vaeltamaan myös polkujen ulkopuolisille reiteille ja laittamaan omia vaelluskuvianne ja -kertomuksianne nettiin. Olisihan kiva, jos netistä löytyisi tulevaisuudessakin jotain vastapainoa Facebookille.

Olen jaksottanut oman sivustoni siten, että tämän sivun alaosasta löytyvät linkit kaikkiin vaelluskuvagallerioihini ja vaelluskertomuksiini. Uutuutena olen lisännyt myös valokuvagallerioita isäni 80-luvun alussa tekemiltä vaelluksilta ja oman lapsuusvaellukseni. Vuoden 2004 Pallaksen reissulla siirryin valokuvauksessa digiaikaan. 1980-luvun hieman haalistuneet, 1990- ja 2000-lukujen APS- ja pokkarivalokuvat sekä 2000-luvun digikuvat muodostavat kaikki oman valokuvamaailmansa. Kuvia oli kiva skannata ja työstää. Toivottavasti niitä on myös kiva katsoa, itse ainakin palaan uudestaan ja uudestaan näihin muistorikkaisiin kuvamaailmoihin.

Päivitän gallerioitani aina silloin tällöin "uusilla" irtokuvilla, jotka näen katsomisen arvoisiksi ja päivitän kuvatekstejä mieleeni palaavilla asioilla tai uusilla ideoilla tyyliin: Melontavaellus Ahkkatunturin Vardojavrresta, Guhgesvakkjåhkåa ja Sijddoädnoa pitkin Sitojaurelle. Tai sitten kanootit Peltotunturien juurelta Ivalo-, Repo- tai Kietsimäjoille. Eräs isäni ystävä meloi Suomujoen ylhäältä alas, veti kanootit alkukesästä tunturien yli. Eli toteuttamiskelpoisia haaveita on varmasti jokaisella, saa nähdä mitkä toteutuvat ja mitkä eivät. Pyrin upottamaan omia haaveitani vaelluskertomuksiini jos vaikka joku innostuisi jostain... Ja vaelluskuvat nettiin.

En malta olla mainostamatta myös melontaosiotani ja retkelilyosiotani , joihin olen koonnut monien retkien parhaat kuvat.

Monipuolistaakseni luontokuvausharrastustani olen alkanut kerätä omia gallerioitaan kuvaamistani kasveista , linnuista , perhosista , isommista eläimistä ja hyönteisistä . Ostettuani keväällä 2008 Olympus SP-550UZ -pokkarin ja Nikon D80 -järjestelmäkameran ei kuvien laadunkaan enää pitäisi olla kamerasta kiinni, vaan valokuvaajan kyvyistä.

Ja tässä alla ovat jo mainitsemani vaelluskuvat ja -kertomukset:

Omat vaellukset:
Halti 1998
retkeltä ei vaelluskuvia, kertomus ja kartta myöhemmin.


Raja-Jooseppi 1999
Kertomus, kuvat ja kartta myöhemmin.


Kilpisjärvi - Pältsa - Isdalen - Rostadalen 1999
Picasa-albumi ja vaelluskartat


Sarek - Ritsem - Mikkastugan - Suorva - 2000
vaelluskertomus (matalan resoluution kuvat)
Picasa-albumi (paremmat kuvat)


Sarek - Pårte - Kvickjokk - 2001
vaelluskertomus (matalan resoluution kuvat)
Picasa-albumi (kunnon kuvat)


Sarek - Rapadalen - 2002
Sarek 2002 Picasa-albumi ja kuvatekstikertomus
Sarek 2002 Flash-kuvagalleria (osa kuvista)
Sarek 2002 SimpleVierwer (Flash) (osa kuvista)
Flickr-albumi (osa kuvista)


Muotkatunturit 2003
Flash-vaellusanimaatiot ja vaelluskuvat


Pallastunturit ja Ounastunturit 2004
Picasa-albumi


Abisko 2005
Picasa-albumi
Abisko 2005 HTML-kuvagalleria
Abisko 2005 Yksittäiset kuvat
Abisko 2005 Flash-kuvagalleria
vaelluskertomus
Flickr-albumi


Stora Sjöfallet 2006
Picasa-albumi
Vaelluskertomus
Stora Sjöfallet 2006 kuvagalleria
Flickr-albumi


Pallas- ja Ounastunturit - 2007 - Kevät
Picasa-albumi


Käsivarren Välitunturit - Kaskasoaivi - Tierbmesvarri - 2007
Picasa-albumi


Rapadalen - Kvikkjokk - Stora Sjöfallet 2009 (melonta - patikointi)
Picasa-albumi

Photosynth: Rahpaädnon delta ja Skierffe Tjahkkelijin rinteestä nähtynä

Photosynth: Rahpaädnon delta melojan silmin

Photosynth: Kvikkjokk sekä Gamajåhkan ja Tarraädnon delta

Photosynth: Stora Sjöfallet - putous edestä nähtynä

Photosynth: Stora Sjöfallet - putouksen kallioilla

Photosynth: Stora Sjöfallet - putous sivulta nähtynä

Photosynth: Saltoluokta Kebnats - ilta-auringossa 1

Photosynth: Saltoluokta Kebnats - ilta-auringossa 2


LapsuusWaellus:
Halti 1985 ja Saana 1984 (Yrjö Metsälän mukana)

Picasa-albumit vaelluksista:
Kesäkuu - 2018
MaTiKeTo PeLaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Tämä sivu on päivitetty
6. huhtikuuta 2013.